Lamborghinik menthetik meg a kriptovaluták győzteseit

2017.12.16. 12:01

A bitcoin az utóbbi időben elképesztő növekedést produkált, ezzel pedig azok, akik korán beszálltak a bizniszbe, elméletben elképesztően gazdagok lettek. Azért csak elméletben, mert hiába fogadják el egyre több helyen a kriptovalutákat, még mindig nem egyszerű kézzelfogható értékké tenni a bitcoint vagy az etherumot. Ezen segíthet a Moonlambos nevű cég, ami kriptovalutákért árul luxuskocsikat – írja a Venture Beat.

A londoni cég amerikai és európai kereskedőkkel is kapcsolatot létesített, hogy Lamborghiniket árulhasson etherumért és bitcoinért, a cég társalapítója, Ivan Soto-Wright azonban elmondta, a projektet csupán egy első lépésként látja ennek az újfajta vásárló rétegnek a kiszolgálásában.

Sok olyan embert ismerek, akik korán szálltak be a kriptovalutákba és sokan közülük nem tudják, hogy miként tegyék azt valódi értékké.

– mondta Soto-Wright, hozzátéve azt is, hogy azt próbálják megoldani, hogy el is lehessen költeni azt. A projekt mögött egyébként egy nagyobb kezdeményezés, a HODL  áll, akik saját kriptovalutával és tárcával is előálltak már.

Mindezek ellenére azonban továbbra is kulcsfontosságú kérdés, hogy miként lehet vagyontárggyá tenni a kriptovalutákat, egyrészt mert a bitcoin értéke jócskán meghaladja a használhatóságát, másrészt pedig mert továbbra sem tudja senki, hogy buborékról van-e szó, így minden tanácsadó szerint érdemes legalább egy kisebb részét értékre váltani.

Itt jön be a Moonlambos a képbe, ahol egy Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera Coupe-t például 9,49 bitcoinért, azaz kb. 170 ezer dollárért lehet megvenni, ezzel rögtön szert téve egy kézzel fogható értékre.

Soto-Wright egyébként azt is elmondta, tudja, hogy a probléma ilyen módon történő megoldása szórakoztató lehet a legtöbb ember számára, de mint mondta, részben ezért is csinálja.