Egymilliárdot költhetünk jövőre koronás műsorokra

D MTI20160408011
2017.12.20. 15:08

Kedden kijött a Magyar Közlönyben, hogy egymilliárdért fogjuk népszerűsíteni a koronánkat jövőre.  Hivatalosan "a Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények hagyományának őrzéséről" fogunk műsorokat kapni, de már januártól, a főnök a Szent Korona Testület lesz, be kell őket vonni mindenbe, ők lesznek a védnökök is. 

Milyen testület?

A Szent Korona Testületet még a Fidesz hozta létre 2000-ben, és főleg saját magát tette bele, pontosabban a közjogi méltóságokat. 2012 óta így Áder vezeti ezt a kis csapatot, de nem nagyon csinálnak semmit a Wikipédia alapján. Ez nem túl meglepő, általában nincs különösebben sok új dolog a koronánk ügyében. Úgyhogy évente egyszer üléseznek.

Azt pedig feltehetően mindenki tudja, hogy a koronánk jó tárolóegységben van, hiszen a  leghíresebb koronaőrünk elmondása alapján "a kontinensen nincs is, talán csak Angliában, ilyen szintű, vitrin". 

Rengeteg felelőse lesz még az ügynek, például hat miniszter, plusz Rogán és Semjén. Azt elfelejtették megadni, hogy a jövő évi költségvetésből honnan vesznek ki egymilliárdot, amit ide átraktak épp. 

A programokról értelemszerűen így még nem tudni semmit, csak annyit, hogy a nemzet tudatát fogják "megfelelően erősíteni", illetve a közjogi hagyományainkat.

(Borítókép: Rusztam Minnyihanov az oroszországi Tatár Köztársaság elnöke (b) megtekinti a Szent Koronát jobbról Orbán Viktor miniszterelnök aki díszebéden látta vendégül a tatár elnököt az Országházban 2016. április 8-án. - fotó: Botár Gergely / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)