Nincs meg a fedezet, csúszik a Déli átépítése

2017.12.28. 10:14

Lefújták a Déli pályaudvar átépítésének előkészítésére kiírt közbeszerzést – vette észre a Közbeszerzési Értesítőben a Magyar Nemzet. Az eredménytelenség oka, hogy a MÁV-nak nincs meg a fedezete a pályaudvar üzemi részére tervezett „sport- és szabadidős célú városfejlesztés megvalósításához szükséges tervezési feladatok” elvégzésére.

Az állami vasúttársaság eleve feltételesen írta ki a pályázatot, mivel már ekkor lehetett tudni, hogy a fedezetet biztosítani hivatott támogatási szerződést még nem írták alá. Ezek szerint erre azóta sem került sor, így nem kötnek szerződést a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. vezette győztes konzorciummal.

A pályaudvar átalakításának ötletéről valószínűleg nem tett le a kormány, csak az a kérdés, hogy a választások előtt lépnek-e az ügyben, vagy inkább az új kabinetre hagyják a feladatot. A jelenlegi elképzelés szerint a Déliben megmarad a személyforgalom, az üzemi területeken pedig jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya is lesz. A fejlesztések alapvetően a közeli Testnevelési Egyetem céljait szolgálják, de az elképzelés szerint a nagyközönség is használhatná majd az új létesítményeket.