Már 17 cégben érdekelt Tiborcz István

2018.01.03. 14:42

Néhány hónap leforgása alatt egy tucat cégben lett hivatalosan is érdekelt Tiborcz István, ezzel bekerült a nagypályás NER-vállalkozók felső körébe – derül ki a Heti Válasz cikkéből. Az összegzés szerint a kormányfő veje három hónapja még csak 5 cégben látszott érdekeltnek, ma viszont már 17-ben, legutóbb azt a Longoria Holding Zrt.-t vette a nevére, amelyhez egy visegrádi és egy belpesti – ötcsillagos hotellé fejleszthető – épület tartozik.

Tiborcz István és apósa, Orbán Viktor
Tiborcz István és apósa, Orbán Viktor
Fotó: Orbán Viktor

Tiborcz István tavaly év végén ismerte el, amit korábban is gyanítani lehetett, hogy övé a BDPST nevű ingatlanos cég. Mivel a BDPST-csoport további bővüléssel zárta 2017-et, jelenleg már 17 cégről állíthatjuk biztosan, hogy közvetve vagy közvetlenül a miniszterelnök vejéhez tartozik. A lap összesítése szerint ezek az alábbiak:

  1. HCS Experts Kft. (elektronikus, számítástechnikai eszközök nagykereskedelme)
  2. ES Hungary Kft. (Tiborczék régi családi cége, vegyes tevékenységi körrel)
  3. G2G Zrt. (desztillált szeszes ital gyártása)
  4. Ital-Tár Kft. (ital-nagykereskedelem, a G2G leányvállalata)
  5. IBC-Projekt Kft. (gazdasági tanácsadás)
  6. BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. (az anyacég, mely közvetlenül birtokolja a badacsonyi Ranolder-villát)
  7. TRA Real Estates Kft. (a turai kastély felújítását végző társaság)
  8. Viona Projekt Kft.
  9. és leánycége, az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. (a Pesti Vigadó melletti Mahart-ház tulajdonosa)
  10. Bellevue Development Kft. (a társaságba apportként egy 350 millió forintot érő, XII. kerületi, Hangya utca 30. szám alatti telek került)
  11. Downtown Development Kft. (a cégbe apportként az Andrássy út 43. szám alatti palota három – összesen 290 millió forintra értékelt – albetétje került, amely közel a teljes első szintet jelenti)
  12. Bella Vista Kft. (bejegyzés alatt, vélhetően nem ez lesz a társaság végleges neve)
  13. Bellavista Apartments Kft. (új cég, még nem tudni, milyen ingatlanprojektre jött létre)
  14. Longoria Holding Zrt. (a cég kétharmada került nemrég a BDPST Zrt. birtokába, a további egyharmad a Lexan Holding Zrt. tulajdona)
  15. Dorottya Investment Zrt.
  16. és leánycége, a Moons Kft. (a Longoria Holding közvetlen és közvetett tulajdonában álló két társaság a Vörösmarty térre néző Weber–Münnich-házakat menedzseli. Ebből a palotaegyüttesből valószínűleg ötcsillagos szálloda lesz, az épületek korábbi tulajdonosa a Marriott-lánchoz csatlakoztatta volna a leendő hotelt.)
  17. Hotel VSGRD Kft. (a Longoria Holding leányvállalata, mely a lepencei strand fölé tervezett, jelenleg 66 százalékban elkészült luxusszállót birtokolja)

A 12-17. pontok jelentik a vadonatúj BDPST-szerzeményeket.