Habony ügyvédje közbeszerzési tanácsosként dolgozik a fővárosnak

HUS 0645
2018.01.19. 10:59

Kovács Loránd az elmúlt hat évben több mint húsz, főleg a fővároshoz kötődő közbeszerzésnél dolgozott mint a kiíró és a pályázók kapcsolattartója – írja a Népszava. Ő az az ügyvéd, aki több perben és ügyben is képviselte Orbán Viktor tanácsadóját, például akkor, amikor Habony beperelte az Indexet, mert leközöltünk róla egy videót, pedig szerinte ő nem közszereplő.

A Népszava cikke szerint a Kovács Loránd ügyvédi iroda csak a január 3-i Közbeszerzési Értesítőben ötször szerepel, például a BKV Vasúti Járműjavító Kft. (VJSZ) 60 milliós jármű-diagnosztikai és a János kórház cseppfolyósoxigén-tenderénél, ahol közbeszerzési szaktanácsadóként dolgozott. 

Mindez annak fényében érdekes, hogy Tarlós István főpolgármester korábban a főváros közbeszerzési cégének például megtiltotta, hogy egy másik, Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz köthető ügyvédi irodával, a Kosik Ügyvédi Irodával együttműködjön. Tarlós a Népszavának most azt nyilatkozta, azt továbbra sem tartja helyesnek, hogy fővárosi szervezetek általános képviseleti megbízásokat írjanak alá ügyvédi irodákkal, ahogy azt a  Fővárosi Közbeszerzés Kft. is tette a Kosik Ügyvédi Irodával. Kovács viszont nem ilyen formában jelent meg a közbeszerzések körül, ezzel pedig úgy tűnik, már nincs baja a fővárosi vezetésnek. 

(Borítókép: Habony Árpád távozik a Parlament épületéből, 2014 december. Fotó: Huszti István)