Elismerte a Tesco a leépítést

2018.02.01. 12:12

A Tesco csütörtöki közleményében részben elismerte a Magyar Időkben megjelent értesülést, miszerint leépítés várható a cégnél. 

A lap arról írt - előbb hétfőn, majd csütörtökön -, hogy az anyavállalat utasítására hazánkban is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával, így a Tesco Europa csoport részeként a magyarországi Tescókban is pozíciók szűnnek meg. A kiskereskedelmi multi korában cáfolta a sajtóhíreket, azt írták, csak az angliai részleget érintik a változások.

Az aktuális közleményben viszont az áll, "a Tesco a mai napon tájékoztatja munkavállalóit azokról a változásokról, melyek annak érdekében történnek, hogy vásárlóit minél hatékonyabban tudja kiszolgálni". A vállalati kommunikációért felelős Hevesi Nóra közölte, a cég célja, hogy "minden, a változásokban érintett munkakörökben dolgozó kollégájának új munkakört találjon a vállalton belül, és a lehető legkevesebb kollégájának kelljen távoznia". 

Az új rendszerről azt írják, létrejön egy olyan új csapat, amelynek tagjai a megfelelőséggel kapcsolatos összes feladatkört ellátják, de valóban lesznek olyan munkakörök is, amelyek megszűnnek.