4,8 millió kocsit hív vissza a Fiat Chrysler

2018.05.25. 15:46

Az 4,8 millió járművet hív vissza a Fiat Chrysler, mert az érintett modellekben szoftverhibás a tempomat, tehát az automatikus sebességszabályozó rendszer. A hiba miatt előfordulhat, hogy a sofőrök nem tudják kikapcsolni a rendszert, ezért döntött a cég a visszahívás mellett – írja a Reuters.

Az amerikai-olasz autógyártó közleménye alapján nem tudnak olyan balesetről, amit a tempomat hibája okozott volna, de 2017-ben egy Dodge Journey sofőrje egy esetben nem tudta kikapcsolni a rendszert. A visszahívást azért csak most jelentették be, hogy a mérnökök mostanáig tesztelték a járműveket.

A cég ugyanakkor azt is közölte, hogy a hiba nem életveszélyes, mert akkor is le lehet fékezni a modelleket, ha a tempomat nem kapcsol ki, csak nem annyira egyszerűen, ahogy a hiba nélkül lehetne.

A visszahívás 2014 és 2018 között piacra dobott modelleket érint, van köztük Chrysler, Dodge, Jeep és Ram is. A visszahívás az USA-ra, Kanadára és Mexikóra vonatkozik, a járművek szoftvereit ingyen fogják frissíteni, a cég arra kéri a tulajokat, hogy a visszahívás lebonyolításáig ne használják a tempomatot.