Egy villámtól összeomlott a Ryanair, ezrek ragadtak Londonban

2018.05.28. 10:10 Módosítva: 2018.05.28. 10:59

Több ezer utas ragadt vasárnap a londoni Stansted repülőtéren, miután egy szombati viharban egy villám megrongálta a reptér egyik töltőállomását – írja az Independent. Ez a repülőtér a Ryanair légitársaság központja is egyben, innen intézik a társaság legtöbb átszállós járatát, így a Ryanairt és utasait érintette a legsúlyosabban az eset. 

A töltőállomás sérülése miatt nem tudtak elindulni a repülők a reptérről, az érkező gépek pedig nem tudtak leszállni, hiszen nem volt hely. Több érkező járatot más repterekre, például a Lutonra vagy a Southendre tereltek, ahonnan azok üresen indultak vissza, hiszen az utasaik a Stansteden rekedtek. 

A Ryanair vasárnap délelőtt elkezdte hivatalosan is törölni a járatait, többek között a budapesti gépeket is. Összesen több mint 70 járatot töröltek vasárnap, a törlések közel 12 ezer embert érintettek. A Ryanair bejelentette, hogy minden érintett utast kárpótolnak, visszafizetik a jegy árát, egy következő járatra adnak nekik jegyet, vagy elintézik, hogy egy alternatív útvonalon juthassanak el céljukhoz. Az ügyintézés viszont beszámolók szerint nagyon lassan ment, emiatt pedig óriási sorok alakultak ki a reptéren. 

Egy kint ragadt olvasónk levele szerint bemondták a hangosbemondóba, hogy aki tud, menjen haza, és foglaljon otthonról új jegyet, viszont mivel sokan az átszállásukra várva ragadtak a Stansteden, vagy éppen hazafelé indultak volna a törölt gépekkel, így nem volt hová hazamenniük. Sokan panaszkodtak arra, ahogy a Ryanair kezelte a helyzetet, kevés ember kezelte a panaszokat, a cég pedig annak, aki végigállta a sort, az új jegyét állta, de az egyéb költségeit nem. Emiatt beszámolók szerint estére gyakorlatilag „lincshangulat" volt a sorban. Sokan fel is adták, és inkább saját költségen vettek egy jegyet egy másik reptérről, hogy elhagyhassák a Stanstedet. 

A Ryanair azt nyilatkozta, hogy a fennakadásról nem a légitársaság tehet, a kellemetlenségért viszont bocsánatot kérnek minden érintettől. 

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.