Pintér Sándorék családi cége vette meg Kulka házát

2018.06.04. 10:19

A Pintér Sándor családjának többségi tulajdonában lévő cég vásárolta meg Kulka János budai házát, amelynek értékesítéséről először a Blikk számolt beírja a Hvg.hu. Az Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. 2017 végén vásárolta meg az ingatlant a földhivatali nyilvántartás szerint. 

A 252 négyzetméteres ház tulajdonosa immár Pintérék ingatlanforgalmazással és -bérbeadással foglalkozó cége. Az Immobil 2000 korábban a belügyminiszter kizárólagos tulajdonában volt, majd 2010-ben értékesítette, nagyobb részét a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Kalamata 2007 Kft. szerezte meg. Aztán 2013-tól a cég megint Pintér családjához került a cég, a lányai vásárolták meg, így a jelenlegi tulajdonosai Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pappné Pintér Ildikó. Az ügyvezető pedig a belügyminiszter felesége, Pintérné Eötvös Ildikó.

A Pintér lányok részesedése több mint 90 százalék a cégben, melynek kisebbségi tulajdonosa a Cratis Zrt. lett 2017 augusztusától. A ciprusi hátterű Cratisról korábban az Átlátszó írta meg, hogy uniós támogatásban részesült.