Dolgozóinak 9 százalékát kirúgja a Tesla

2018.06.13. 08:34

Elbocsátja dolgozóinak 9 százalékát a Tesla.  Az amerikai vállalat Elon Musk elektromos autókat gyártó sztárcége 15 éve alatt még sosem volt nyereséges, most a kirúgásokkal járó költségcsökkentéstől várják, hogy végre az legyen.

Elon Musk vezérigazgató a dolgozóknak küldött emailben azt írja, "az elmúlt években folyamatosan fejlődött a cég, és közben sajnálatosan egyes munkakörök duplikálódtak. Ezeknek a funkcióknak korábban volt értelme, de ma már nehezen megindokolhatók". Azt is írta, hogy azért hozták most meg ezt a döntést, hogy aztán soha többé ne kelljen és hogy a leépítés nem a gyártószalagoknál dolgozókat érinti, így a Model 3 gyártását sem gátolja majd semmilyen formában. 

 A Tesla a múlt év végén nagyjából 37 500 embert foglalkoztatott világszerte. Musk a Twitteren azt írta, nagyon nehéz döntéseket kellett hoznia és nagyon jó emberektől kellett megválnia, de biztos benne, hogy ezek az emberek nagyon gyorsan el tudnak majd helyezkedni. Musknak valóban nem lehet könnyű, a Tesla nincs nagyon jó formában: bár elég jól halad a cég afelé, hogy elérje a célját és hetente legyártson 5000 Model 3 elektromos autót, viszont amikor legutóbb a befektetők a cég pénzügyi helyzetéről kérdezték egy konferenciahívás alatt, Musk nem válaszolt és azt mondta, untatják a kérdések. Mindezt azok után, hogy a Moodys rontott a cég hitelbesorolásán márciusban. A Tesla nagyratörő terveiről és pénzügyi bukdácsolásairól itt olvashat bővebben

(Borítókép: A Tesla gyára Tilburgban - fotó:  Jasper Juinen / Bloomberg / Getty Images Hungary)