Tiborcz többségi tulajdonos lett a milliárdos ingatlancégben

2018.06.26. 15:31 Módosítva: 2018.06.27. 08:13

Tiborcz István bejelentette, hogy minősített többséget szerzett a BDPST Zrt. nevű ingatlanos cégben – írja a Direkt36 cégbírósági dokumentumokra hivatkozva. A miniszterelnök veje eddig is tulajdonos volt a társaságban, de májusban megvásárolta üzlettársa, Hamar Endre részét, így most már övé a részvények minősített többsége (ez legalább 75 százalékot jelent). 

Az nem derül ki az iratokból, mennyit fizetett Tiborcz a részesedésért, de biztos hogy nem volt olcsó, a 2015-ben alapított BDPST Zrt. ugyanis néhány év alatt jelentős ingatlanportfóliót alakított ki és üzletileg is jól teljesít. A céghez tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek. A BDPST eszközállománya tavaly több mint 5 milliárd forint volt, és 4,1 milliárd forintnyi adózott nyereséget ért el.

Fokozatosan derült ki a nyilvánosság számára, hogy a BDPST Tiborcz István érdekeltségébe tartozik. A cégről az elejétől kezdve sejteni lehetett, hogy Tiborcz-közeli, de akkor sem akarta nyilvánosságra hozni, hogy kik a tulajdonosai, amikor a Fővárosi Törvényszék erre külön felszólította. Tavaly ősszel aztán a nyilvánosságtól általában elzárkózó Tiborcz adott egy interjút a kormánypárti Origónak, amelyben közölte, hogy ő a BDPST egyik részvényese, azt azonban már akarta, hogy újságírók közzétegyék a részvénykönyv tartalmát, ezért bár néhányan betekinthettek, titoktartási nyilatkozatot írattak velük alá. 

Végül a Heti Válasz mégis közzétette a részvénykönyv tartalmát, azóta lehet tudni, hogy Hamar Endre a társtulajdonos. Az nem világos, hogy azóta változott-e a cég tulajdonosi szerkezete, esetleg Hamar mellett beszállt-e más, de a most közzétett nyilatkozat szerint az biztos, hogy Tiborcz legalább 75 százalékos tulajdonosa a BDPST Zrt.-nek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tiborcz többségi tulajdonos lett a milliárdos ingatlancégben

A BDPST-t eddig közösen vitték Hamar Endrével, most kivásárolta.

1528 · Jun 26, 2018 03:31pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments