Egy újabb milliárdos családi vállalkozás került Csányi kezébe

2018.08.02. 16:53

Csányi Sándor holdingcége, a Hungerit Holding, megszerezte a szentesi Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt.-t - írja a Forbes. A két cég összefonódását a Versenyhivatal jóváhagyta. 

A Hungerit Zrt. az öt legnagyobb hazai húsfeldolgozók egyike, aminek a története 1922-ig nyúlik vissza. A rendszerváltás idején magyar, német és olasz befektetők vették át az üzemet, amit 1997-ben 3 helyi társaság összeolvadásával, többek között a Magyar család részvételével, akik végül kizárólagos tulajdonosai lettek a Valdor termékeket is előállító cégnek. 

A cégcsoport 5,1 milliárd forintos exportnövelő beruházást jelentett be, amiből 1,8 milliárd forintot a kormány állt támogatás formájában. 

A beruházás egy feldolgozó üzem és egy biológai szennyvíztisztító felépítésére, valamint új berendezések beszerzésére irányul. A fejlesztést követően a cég 9 ezer tonna panírozott termék előállítására, valamint évi 5 millióval ötbb szárnyas levágására lesz majd lehetőség. 

Egy ideje tudni lehetett, hogy a Bonafarmhoz tartozó Pick Szeged új gyár felépítését tervezi, de a csoport korábban csak arról beszélt, hogy a lehetséges helyszínek felmérését végzik el. 

A Forbes 2017-es listáján a legnagyobb családi vállalkozás a Csányi család agrárbirodalma volt. 113,4 milliárdos értékkel. Ehhez csatlakozik a lista 25. Legértékesebb családi vállalkozása.