Úgy tűnik komolyan beleáll a Dyson az elektromos autók gyártásába

2018.08.30. 16:49

Bár kétkedve fogadtuk mi is a tavaly szeptemberi hírt, egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban beleáll az elektromos autók gyártásába a fürdőszobák polcairól, valamint a repterek kézszárítóiról ismert brit Dyson cég. Azon túl, hogy látszólag a cég folyamatosan fejleszt, és beruház, a legújabb hírek szerint már egy tesztpálya kiépítését is megkezdték. 

A Portfolio szúrta ki, hogy a wiltshire-i repülőtéren alakítana ki alkalmas tesztpályát a cég. Az első hírek szerint a cég alkalmazottai már a reptéren dolgoznak, és egyelőre 85 millió fontot költöttek a beruházás részeként két hangár helyreállítására, aminek a teljes értéke 200 millió fontnál áll meg. A reptéri tesztpályákra ezen túl még további 550 millió fontot fognak költeni.  

Az eddig kiszivárgott információk szerint több féle típust is tervez a Dyson. Lesz SUV és high-end típusú autójuk, és az első modell egy kisszériás modell lesz, amit arra használnának, hogy a terjesztőkkel kiépítsék a kapcsolati hálójukat, amit követne a nagyobb volumenben gyártott további két modell. A 2 milliárd fontos beruházást a brit kormány is támogatja.