Luxusszálloda épül a balatonszemesi Vadvirág kemping helyén

2018.11.23. 16:23

Luxusszálloda és a villapark épül a balatonszemesi Vadvirág kemping és Üdülőfalu helyén – írja a 24.hu.

A 17-18 hektáros területet kiemelt fejélesztési területté minősítették, ahol az új tulajdono, a Cape Town Real Estate Zrt.üdülőépületeket és szállodát húzhat fel. Cserébe az önkormányzat kap 2 hektárt, ahová fürdőházat illetve strandot terveznek, az utóbbit a fejlesztő nyitná az önkormányzatnak.

A Vadvirág kemping és Üdülőfalu a Balaton déli partjának egyik legnagyobb kempingje volt, közvetlen a Balaton partján található és nagyjából 600 méter hosszú saját partszakasszal rendelkezett, sátorozni lehetett is, de az üdülőházak is népszerűek voltak.

A területet márciusban szerezte meg a Cape Town Real Estate Zrt. a Jászai Gellért SCD nevű érdékeltségének egyik, 2012-ben felszámolás alá kerülő leányvállalatától, a Wind-Center Leisure Kft.-től. A kemping megszerzéséhez trükkre volt szükség, ugyanis az önkormányzat elővásárlási joggal rendelkezett a területre.

A felszámoló többször is próbálta korábban eladni a kempinget sikertelenül, és a Cape Town Real Estate végül úgy jutott hozzá, hogy megvette azokat a követeléseket, amiknek a kemping volt a fedezete. Így elkerülték, hogy az önkormányzat élhessen az elővásárlás jogával, mert jogi értelemben nem történt adásvétel.

A Cape Town Real Estate tavaly augusztusban alakult, vezérigazgatója Jellinek Dániel, aki 2018-ban került fel a leggazdagabb magyarok listájára. Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy már legalább 10 éve fenn lehetne ezen a listán, de a más hazai üzletemberekhez képest kimondottan visszahúzódó, feltűnéskerülő vállalkozó sokáig radar alatt tudott maradni. Jellinek Indotek-csoportja vette meg az MKB szanálása során elkülönített ingatlanok és követelések nagy részét.

A Cape Town Real Estate tulajdonosa az idén szeptemberétől a Dentholm Corporation. Ez a Seychelle-szigeteki cég volt az, amelyik Mészáros Lőrinc érdekeltségének, a Zion Europe Kft.-nek segített be a balatonakali kemping megvásárlásába.