Magyar fejlesztést használ az Auchan öt országban

2018.12.02. 10:26

Magyar fejlesztők által készített, blokklánc alapú technológiával működő élelmiszer-nyomonkövetési rendszert vezet be az Auchan öt európai országban – közölte a technológiát fejlesztő Te-Food. A németországi központú, de a rendszerét Magyarországon fejlesztő vállalkozás technológiáját a francia kiskereskedelmi hálózat francia-, olasz-, spanyolországi, valamint portugál és szenegáli üzleteiben vezetik be.

Elsőként az összes francia Auchanban lesz elérhető a zöldségtermékek nyomon követési információja. A vásárlók a Te-Food mobile appjának használatával, egy QR-kód leolvasásával megtekinthetik a termék teljes életútja. Az adatok hitelességét a blokklánc biztosítja, melynek struktúrája lehetetlenné teszi az adatok manipulálását, olvasható a közleményben.

A rendszert Vietnámban kezdték először széles körben használni, ott több mint hatezer élelmiszeripari cégnél vezették be.  A Te-Food közleménye szerint a technológia a farmoktól a kiskereskedelmi áruházakig rögzíti és hitelesíti az élelmiszerekkel kapcsolatos adatokat.