Véget ért a sztrájk a miskolci autóalkatrésztgyárban

2019.02.15. 19:30

Megállapítottuk, hogy a résztvevők létszáma a kellő támogatottságot nem érte el ahhoz, hogy a bértárgyalás folytatását a cégvezetéstől kicsikarjuk. Minderre tekintettel a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy a mai nap 18 órakor a munkabeszüntetést leállítjuk, a sztrájkot befejezzük!

- ezt írja a szakszervezet Facebook oldalán  a S.E.G.A. Kft miskolci gyárában tartott munkabeszüntetéséről Kozma Zsolt, az  Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) elnökhelyettese. Azt is írja, a szakszervezet szívből jövő köszönetét fejezi ki a sztrájkban résztvevőknek, támogatóknak és szervezőknek.

A miskolci üzemben szerda este indult a munkabeszüntetés, a szakszervezet A sztrájkolók 12,5 százalékos egységes béremelést,  lojalitási bónuszt, a bejárás költségének teljes finanszírozását, karácsonyi ajándékot, jubileumi jutalmakat, és juttatásokat követeltek.

A szakszervezet arról panaszkodott, hogy megalázó körülmények között, egy raklapokból összerakott karámba terelve kellett sztrájkolnia a munkásoknak, és arról, hogy a cég több ponton megszegte a sztrájktörvényt. Emiatt az ÉTMOSz elnöke, Janik Tamás korábban azt ígérte, panaszt tesznek a bíróságon. 

Az indítómotorokat és generátorokat gyártó S.E.G.A. Hungary Kft. korábban Bosch SG néven indult Magyarországon, majd miután megvásárolta a Zhengzhou Coal Mining Machinery Group S.E.G. Automotive Kft. néven folytatta az autóalkatrészek gyártását Miskolcon.