Egy fél disznót kap a Mátrai Erőmű minden dolgozója Mészáros Lőrinctől

mm
2019.02.22. 13:10

Levelet kaptak a Mátrai Erőmű dolgozói a napokban. A vezetőség a levél elején megköszöni a dolgozóknak az elmúlt hónapok kitartó munkáját, a fáradozások meghozták gyümölcsüket: az egyik bányát továbbnyitották, a második naperőművet üzembe helyezték, a pénzügyi egyensúlyt sikerült megteremteni. A kitűzött célokat elérték, a munkáltató pedig eredményességi prémiumot is osztott.

A levél ezután kitér arra, hogy „ahogy önök is tudják, a Mátrai Erőmű 2018. május 8-tól a Mészáros csoport tagja” ahol több ezer munkavállaló dolgozik több területen: a mezőgazdaságtól az energiaiparon át a szállodaláncok fejlesztéséig. Majd jön A Lényeg:

A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg.

Majd a levél áttér a praktikusabb részekre:

A félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva.

Majd közlik az első szállítási napok tervezett időpontjait, Visontán. Aki vállalja, hogy el tudja vinni a húst a megadott első két időpontban autóval, annak először jelentkeznie kell az utalványért, amire kiadják majd.

Kérem segítsék munkánkat, hogy a romlandó áru tervszerűen, minél gyorsabban az Önök birtokába kerüljön. Együttműködésüket előre is köszönjük!

– zárul az operatív vezérigazgató és a humánerőforrás-igazgató aláírásával ellátott levél.

„Mivel jóléti juttatásról van szó, így a Munka Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően, a Munkáltatói kezdeményezést, a cég vezetése egyeztette a Mátrai Erőmű Zrt. Központi Üzemi Tanácsával" – tudtuk meg az erőmű üzemi tanácsának elnökétől.

(Címlap és borítókép illusztráció: szarvas / Index)