Nagy fejlesztést jelentettek be a hatvani Bosch-gyárban

2019.02.28. 11:28

Tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó hatvani telephelyét a Bosch csoport, a Robert Bosch Elektronika Kft. A 9,6 milliárd forintos beruházás során a vállalat új, korszerűbb gyártást szolgáló eszközöket szerez be - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta, a világgazdaság jelentős változásokat él meg, a legkorszerűbb technológiák, fejlesztések rövid időn belül teret nyernek az új beruházásokban, a magyar gazdaság, benne az autóipar szintén a dimenzióváltás korszakát éli. Szijjártó azt mondta, a Bosch hatvani gyárában olyan, a jövő autózását meghatározó technológiai eszközöket és komponenseket gyártanak, amelyek elengedhetetlenek az automatizált vezetéshez.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte: a 2020 végéig tartó beruházáshoz a magyar állam egyedi kormánydöntés alapján mintegy 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A hatvani Bosch-gyár fizikai dolgozói a szakszervezet és a cégvezetés közötti február elején megkötött megállapodás alapján14,5 százalékos béremelést kaptak. A Bosch, amely eddig is a legnagyobb hazai foglalkoztatók között volt Magyarországon, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat gyárt Hatvanban.