Tiborczék megszerezték és felújítják a Szabadság téri Adria-palotát

2019.03.11. 22:38

Jelentős részét megvásárolta a BDPST Group a Szabadság téren található, részben műemléki védettség alatt álló, neobarokk stílusjegyeket viselő Adria-palotának, amelyre komplex felújítás vár.

Az épületet 1900 és 1902 között Adria Magyar Királyi Tengerhajózási részvénytársaság megrendelésére építették, Meinig Artúr tervei alapján. Később banki irodákat és banki alkalmazottak lakásait alakították ki az épületben, majd a II. világháború után fittyet hányva a műemléki értékeire feldarabolták apróbb egységekre.  Az épület állapota a rendszerváltás óta is folyamatosan romlott. 

A cég közleménye szerint úgy fogalmaz:

A BDPST Group azért vásárolta meg az épületet jelentős részét, hogy annak komplex felújítása és korszerűsítése által, megőrizve és restaurálva a palota műemléki részeit, ugyanakkor a modern kor követelményeinek megfelelően, új életre keltse azt. A beruházás után üzlethelyiségeket, illetve lakásokat is kialakítanak a palotában. 

Tiborcz István cége elég nagyot megy, az Andrássy út 116. szám alatt található, 1876-77-ben épült Weiss Manfréd-villát is ők szerezték meg, amiből butikhotelt fejlesztenek