275 milliárd forintnak megfelelő bónuszt kapott a Xiaomi alapítója

2019.04.10. 17:42 Módosítva: 2019.04.10. 17:42

Március végén mi is beszámoltunk arról, hogy erősen növekszik a Xiaomi, ez pedig újra alátámasztást nyert, kiderült ugyanis, hogy Lei Jun, a cég alapítója nagyjából 275 milliárd forintnak megfelelő bónuszt kapott a cégtől – írja a BBC.

A cég korábban már kijelentette, hogy részvényalapú jutalommal honorálná Lei nyolc éve tartó áldozatos munkáját, a cégvezető pedig erre válaszul megígérte, hogy az adózás után megmaradó összeget teljes egészében jótékony célokra fordítja majd.

Az érintett 639,6 millió részvény értéke a keddi záráskor nagyjából 6,5 milliárd jüan volt, ami nem sokkal kevesebb a cég tavalyi, 8,6 milliárd jüannak megfelelő profitjánál. Ezt az összeget egyébként az osztalékokon és a fizetésén felül kapta meg a cégvezető, amik nem nyilvánosak, de becslések szerint Lei összesen 10 milliárd jüant kereshetett tavaly.

A pekingi Xiaomi egyébként a negyedik legnagyobb telefongyártó volt a tavalyi évben, de a negyedik negyedévben telefonos fronton eléggé bezuhantak az eladásaik, amit 2019-ben expanzióval próbálnak orvosolni.