Tonnányi gyanús húst találtak egy teherautóban Békés megyében

2019.04.29. 12:07 Módosítva: 2019.04.29. 14:53

12, tonna ismeretlen eredetű hústermékkel megrakott teherautót lepleztek le a NAV munkatársai Békés megyében – tájékoztatta a Beol.hu-t közleményében az adóhatóság.

A pénzügyőrök egy félreeső úton végeztek ellenőrzéseket, a megállított teherautó sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni, és a vizsgálaton a NAV munkatársai nem találták a szállítmány nyomát az EKÁER rendszerben. 

A cikk szerint a rakomány átvizsgálásakor már első ránézésre látható volt, hogy a szállítás körülményei nem felelnek meg az előírt szabályoknak:

a hústermékek nagy részét a raktér padlójára dobálták, melyeken szintén húsokkal megrakott ládák voltak.

A sofőr nem akarta elárulni a szállítmány tulajdonosát sem, de a NAV adatbázisaiból gyorsan kiderült, hogy melyik húsfeldolgozó üzemet üzemeltető vállalkozóé a szállítmány, sőt még az is, hogy a sofőr bejelentés nélkül, feketén dolgozott.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállított 1,2 tonna különféle húskészítményből 800 kilogramm azonnali megsemmisítése mellett döntöttek. A hiányosságok és a be nem jelentett alkalmazott miatt akár egymillió forint pénzbírságra is számíthat a vállalkozó. 

Épp a múlt héten számoltunk be róla az Indexen is, hogy szintén Békés megyében, Kötegyánon egy házaspárt valószínűleg lépfenével kezelnek, miután döghús feldolgozásában és terjesztésében vettek részt.