Bődületeset kaszált Mészáros frissen szerzett építőipari óriása

2019.05.31. 14:58

71,9 milliárd forintos árbevételt ért el 2018-ban a ZÁÉV Zrt., amely felett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group szerzett irányítást a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felvásárlása révén. Az állami megrendelésekben bővelkedő építőipari óráscég tavalyelőtt 35 milliárdot zsebelt be, vagyis több mint a duplájára nőtt éves viszonylatban.

A ZÁÉV adózott eredménye 2017-ben 2,9 milliárd volt, 2018-ban már 5,6 milliárd. A cég feltöltötte a beszámolója mellett aktuális közgyűlési határozatát is az adózott eredmény felhasználásáról, ebből pedig kiderül, hogy

több mint 8 milliárd forintnyi osztalékfizetést hagytak jóvá.

A dokumentum szerint ennek kifizetése a 2019. május 17-től 2019. augusztus 17-ig terjedő időszakban történik, ennyi üti tehát a Talentison keresztül a Mészáros család markát a ZÁÉV-ből.

A ZÁÉV megrendelései között van az új Puskás stadion építése a Magyar Építővel közösen nettó 150 milliárd forintért. De ez a cég húzta fel a Swietelsky Magyarország Kft.-vel együttműködésben a szombathelyi stadiont és sportkomplexumot, valamint újította fel a Gül Baba türbéjét és építette fel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovardáját.