Meghétszerezte nyereségét a Rogán Antalt helikoptereztető cég

2019.06.13. 09:34

Közbeszerzéseknek hála működésének legnagyobb árbevételét sikerült elkönyvelnie a Rogán Antal helikoptereztetéséről is ismerté vált társaságnak tavaly, írja a Privátbankár.

A miniszterelnök kabinetfőnöke mellett a házelnököt, Kövér Lászlót és delegációját is Rómába utaztató Fly-Coop Kft. a 2017-es 915 millió forint után tavaly annak több mint dupláját, 2,2 milliárdot könyvelhetett el árbevételként. A kiegészítő mellékletből ugyan nem derül ki pontosan, hogy milyen tételnek, tevékenységnek köszönhető a látványos gyarapodás, de a Privátbankár szerint ez a közbeszerzések miatt lehet.

A kadarkúti társaság még 2017 decemberében nyerte el az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 571 millió forintos tenderét. A megállapodás részletei azonban csak 2018 áprilisában kerültek nyilvánosságra. Eszerint az Országos Vérellátó Szolgálattal kötöttek szerződést, melynek értelmében készenléti díjként havi 25 millió forintot, vagyis

évi 300 milliót kap a társaság akkor is, ha egyetlen alkalommal sem szükséges felszállnia a gépeknek a kadarkúti repülőtérről. 

A cég alkalmazásában 28 fő állt tavaly, bérköltségük alapján az átlagos bérük eléggé alacsony, 192 127 forint volt.

Mindezek eredményeként üzemi szinten is a korábbi többszörösére nőtt a társaság nyeresége, az elért 364 millió forint majdnem hétszerese a 2017-esnek. Ezt az adófizetési kötelezettség, valamint a pénzügyi műveleteken elért veszteség némileg csökkentette és végeredményben 347,7 milliós adózott nyereséget mutathatott ki a cég. A tulajdonosok azonban ezt az összeget a cégben hagyták, osztalékfizetésről nem határoztak.

Mélyen a NER-ben

A dokumentumban jelentős partnerként tüntették fel a vérellátó mellett az AOG Solution Kft. és a Mangusta Invest SA társaságokat. Az utóbbi, luxemburgi székhelyű szervezet, a Rákosi Tamás tulajdonában lévő Mangusta Investa a NER különböző vállalataihoz ezer szálon kötődik.

Egészen mostanáig a TV2 csoport műsorgyártó partnerének, az IKO Holdingnak volt 49 százalékban a tulajdonosa, illetve harmadrészt birtokol a hazai televíziós hirdetési piac egyik legnagyobb relkámértékesítő vállalatában, az Atmediaban. A vevő a Hunmedia Befektetési Zrt. volt.