Engedély nélküli sorompó akadályozta a strandra jutást a Club Aligánál

2019.07.01. 17:11 Módosítva: 2019.07.01. 18:31

A múlt heti sajtóhírekkel ellentétben a Club Aliga területét a korábbiakhoz képest lényegében változatlan feltételek mellett használhatják a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok: biztosított a szabad lejárás a strandra és az autóval ingyenes áthaladás is.

Ezt írja a Club Aliga tulajdonosa, a Pro-Mot Kft. hétfői közleményében. A múlt heti hírek arról szóltak, hogy rendesen magára haragította a balatonaligai horgászokat, nyaralókat és helyi ingatlantulajdonosokat a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tulajdonában lévő Appeninn ingatlankezelő cég, amely január óta tulajdonosa a Club Aligának. A cég ugyanis sorompóval zárta el a strandot, és nem engedi be a horgászokat az egykori pártüdülő területére. Ez pedig, magántulajdon ide vagy oda, nem biztos, hogy az Appeninn jogában áll.

A terület tulajdonosaként jelentkező Pro-Mot Kft. (ezt vette meg az Appeninn) most azt állítja, hogy a kifogásolt  helyzet „a kikötő üzemeltetéséért felelős bérlő miatt” állt elő, ugyanis a tulajdonos jóváhagyása nélkül helyezte el a sorompót, így korlátozva a területre való bejutást. A Pro-Mot Kft. szerint az önkényes lépést a bérlő „részben közlekedésirányítási szempontokkal, részben a kikötő elkorhadt cölöpjeinek lecserélésével” indokolta.

A bérlőt felszólították az előző állapot helyreállítására. A móló további használatáról tárgyalások folynak a kikötő üzemeltetője és a helyi horgászegyesület között. A Pro-Mot magyarázata azért furcsa, mert a múlt heti hírek szerint kerítés is épül a partra, hogy ne lehessen megközelíteni, és eddig az volt a sorompó építésének az indoklása, hogy a horgászok szemetelnek a mólón.

A Club Aliga 2019 januárjában lett az Appeninn Holding Nyrt. tulajdona, amely  4,4 milliárd forintért  szerezte meg a korábbi pártüdülőt. Az Appeninn a Mészáros-féle Konzum csoport része, tavaly nyár óta viszont Tiborcz Istvánnak is köze van a céghez, a tulajdonában lévő BDPST ugyanis egy stratégiai partnerségi megállapodás keretében 20 százalékos tulajdonrészt kapott az Appeninnben a Konzumtól.