Lázár mégsem enged a fiatalok dohányvásárlási tilalmából

D  TT20190702040
2019.07.02. 17:00 Módosítva: 2019.07.02. 18:47

Az már eddig is világos volt, hogy szigorodni fog a nemzeti dohányboltokat szabályozó törvény, például csökkenne a dohányboltok száma. Most Lázár János megerősítette, hogy hosszú távon tervben van az autóban történő dohányzás betiltása, valamint a 2020 után születettek dohánytermék-vásárlásának általános tiltásával kapcsolatos kérdések is .

Nemrég már  nyilvánosságra kerültek  részletek a trafiktörvény szigorításáról, azonban az első változatban látszólag lemondtak a legradikálisabb ígéretekről, például a 2020 után születettek vásárlási tilalmáról. 

Most Lázár János a témával kapcsolatban intézkedéscsomag-javaslatot tett le a miniszterelnök és a kormány asztalára, amelynek ez az előterjesztés is része, és amelyben például a gépjárműben való dohányzás tiltása vagy a KDNP kezdeményezésére a társasházak közös területein való dohányzás kérdése, illetve a 2020 után születettek dohánytermék-vásárláshoz való jogának megvonása is felmerült – írja az MTI.

Bár az MTI-átirat egy kicsit kétértelmű azon a téren, hogy az autósokat és a fiatalokat érintő részek benne vannak-e a ma benyújtott javaslatban, a képviselő sajtószóvivője kérdésünkre elmondta, hogy ezek hosszú távú tervek, amiket társadalmi egyeztetés fog megelőzni. 

(Borítókép: Lázár János fideszes képviselő expozét tart a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő egyes törvények módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 2-án. Mellette frakciótársa, Dunai Mónika.

Fotó: MTI/Kovács Attila)