Helikopteres személyszállítást indított az Uber New Yorkban

2019.07.10. 10:28

Az Uber néha-néha kiad valami designtervet a repülős projektjeiről, és vele együtt egy ígéretet, hogy már csak pár év és elindítják a repülő taxijaikat. Legutóbb 2020-ra ígérték az első teszteket.

Most nem ez történt, hanem egy működő szolgáltatást jelentett be az Uber Air. Ezt mondjuk túlzás lenne repülő taxinak nevezni, egyszerűen csak vettek egy helikoptert, és béreltek két leszállóhelyet New Yorkban, egyet a JFK repülőtéren, egyet pedig Manhattanben.

Az Uber is érezhette, hogy ez nem egy újszerű dolog, helikopteres személyszállítás korábban is volt a reptéren, de a cég azt ígéri, hogy összehangolják a taxiszolgáltatásukkal, egy appon belül lehet autót rendelni, ami elvisz a helikopterhez Manhattanben, addigra felkészül az ottani pilóta, és utána 8 perc alatt megteszi a repülőtérig tartó utat. A helikopteres fuvar 200 és 225 dollár közötti összegbe kerül.

A cég egyébként mostanában sok botrányt élt át, tisztességes verseny helyett trükkökkel akarta kicsinálni egyik versenytársát, és a tőzsdén sem szerepel túl jól, nem véletlen, hogy mindenbe belefog a siker reményében. Indított prémiumszolgáltatást a használóinak, Indiában pedig motorcsónakokos taxizással próbálkozik.