1,9 milliárdos közbeszerzést nyert el a Mészáros–Jászai-féle 4iG

2019.07.16. 09:19

A 4iG közleményben jelentette be, hogy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által kiírt „Távoktatási licenszek beszerzése” megnevezésű, uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljárás során nyerteseként ők kerültek kihirdetésre. 

A 4iG résztulajdonosa a  Mészáros Lőrinchez köthető  Opus Global Nyrt., de az IT-cégben tulajdonos még a Konzum PE Magántőkealap, a KZF Vagyonkezelő Kft. (ez Jászai Gellért cége, és irányító, 40,2 százalékos részvénycsomagot birtokol) és emellett kis részvényesei is vannak.

 Az ajánlat értéke 1,895 milliárd forint plusz áfa.

A projekt célja Zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment és tananyagszerkesztő rendszer licenszeinek beszerzése. A licenszek által két felhasználói kör részére biztosított a rendszer használata: 1. 500 db belső felhasználói (rendszeradminisztrátor, tanfolyam adminisztrátor, tananyagszerkesztő, lektor) licensz biztosítása, 150 konkurens használat lehetőségével. 2. 500 000 db külső felhasználói (tanár, tanuló) licensz biztosítása korlátlan tanulási idővel és 10 000 konkurens (egyidejű) használat lehetőségével

– olvasható a közleményben. 

 A 4iG egyébként nemrég jelentette be az elmúlt idők egyik legfontosabb felvásárlását, miszerint megveszik a T-Systems Magyarországot, valamint ők üzemeltethetik 19 milliárdért a BKK informatikai rendszerét is.