A győri Audi 41 milliárd forintos bővítést jelentett be

2019.07.23. 12:36 Módosítva: 2019.07.23. 14:16

Minden jel arra mutat, hogy nem vette el az Audi kedvét a magyarországi beruházástól a hosszúra nyúlt tavaszi sztrájk: kedden kiderült, hogy a cég 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét – írja az MTI a beruházást bejelentő sajtótájékoztatóra hivatkozva.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő fejlesztést. Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke kifejtette, hogy a vállalat e-transzformációs projektje a gyártásra és a fejlesztésre egyaránt kiterjed.

Jelentős mértékben bővül az elektromos hajtásrendszerek előállítása a győri üzemben, a fejlesztési központ pedig új műhellyel és tesztpadokkal bővül 2022 végéig - tette hozzá.

Heinfling arról is beszélt, hogy a vállalat e-transzformációs projektje a gyártásra és a fejlesztésre egyaránt kiterjed. Jelentős mértékben bővül az elektromos hajtásrendszerek előállítása a győri üzemben, a fejlesztési központ pedig új műhellyel és tesztpadokkal bővül 2022 végéig.

Az Audi Hungária győri üzeme az Audi- és Volkswagen konszern központi motorszállítója, amely a kedden bejelentett bővítést követően csaknem 13 ezer munkavállalónak fog munkát adni. Tavaly 2,3 százalékos visszaeséssel 2307 milliárd forint árbevételt értek el. A motorgyártás darabszáma 1 954 301-re esett vissza mintegy 10 ezres csökkenéssel. A vállalat a járműipart érintő változásokkal indokolta a kis mértékű visszaesést, de a tavalyi eredmények ismertetésekor márciusban közölték, hogy idén nem számítanak további csökkenésre, és újbóli növekedést is elképzelhetőnek tartanak.