A Szerencsejáték Zrt. tízmilliókkal szponzorálta a Rogán Cecíliához köthető futóversenyt

2019.07.23. 14:47

Kiderült, mennyivel támogatta a Szerencsejáték Zrt. a Rogán-Gaál Cecília érdekköréhez tartozó Nemzeti Futóverseny megrendezését – írja a K-Monitor a közéredekű adatigénylésére kapott válasz alapján. 

Az első alkalommal megrendezett Nemzeti Futóverseny résztvevői a Hősök terén 2019. június 8-án
Az első alkalommal megrendezett Nemzeti Futóverseny résztvevői a Hősök terén 2019. június 8-án
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Szerencsejáték Zrt. a Nemzeti Kommunikációs Hivatal által kiadott dokumentumok szerint nettó 62,9 millió forintot adott a futóverseny lebonyolítására és a cég megjelenítésére, ám a támogatás részleteit üzleti titoknak minősítették. A Nemzeti Futóverseny a  rendezője a Digital Minds Kft., a verseny lebonyolítója a Budapest Sport Iroda. A Digital Minds a sportrendezvények terén új szereplőnek számít, és legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy ők kezelik a Rogán Cecíliáék által  átvett  Fitbalance-hoz tartozó események résztvevőinek adatait, és a 24.hu szerint ők irányítják a sales munkáját. A nemzeti lottócég nem az első állami vállalat, amiről kiderült, hogy szponzori kapcsolatban áll a Rogán Cecíliához köthető rendezvényekkel. 

Rogán Cecília tavasz óta kizárólagosan birtokoljaFitBalance Kids, a FitBalance Gasztrofesztivál és az N Nemzeti Futóverseny nevet, illetve az utóbbi esetében a logót is, miután a  Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál bejelentette erre irányuló szándékát. Rogánné életéről és üzleteiről itt olvashat bővebben.