A bulinegyed helyeinek felében szabálytalanságokat találtak a hatóságok

2019.07.24. 10:22

A NAV fővárosi munkatársai, az ÁNTSZ, NÉBIH, valamint a VI. és VII. kerületi önkormányzat szakemberei ismét a bulinegyedben ellenőriztek, és

az esetek több mint felében találtak szabálytalanságot, és csaknem minden alkalommal termékfoglalás is történt.

Az érintett gazdálkodók 10 millió forintos bírságra számíthatnak.

Az ellenőrzés célja a jövedéki szabályok betartásának ellenőrzése, a számla-, és nyugtaadás nélküli áruforgalom visszaszorítása, a feketefoglalkoztatás megelőzése, a végrehajtható tartozások beszedése, és az élelmiszerbiztonsági szempontok vizsgálata volt. A NAV erről szóló posztja szerint számos szabálytalanság mellett megfigyelhető volt, hogy az – adótraffipaxon előzetesen meghirdetett –

ellenőrzés hetében a bejelentett alkalmi munkavállalók száma 230 fővel, míg a kiadott nyugták száma csaknem 20 000-rel nőtt.

Még mindig gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása, vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése. Az akcióban részt vevő végrehajtók 15 millió forintnyi tartozás miatt eszközöket, és készpénzt is foglaltak.

A közlemény egy baljós ígérettel zárul a trükközők számára:

"Azok az üzletek pedig, amelyek „technikai üzemszünet” miatt éppen az ellenőrzés hetében tartottak zárva, a NAV kiemelt figyelmére számíthatnak a jövőben."