Orbán apjától bérli golfpályáit Mészáros Lőrinc

D KOS20130511031
2019.07.31. 08:47

Már tavasszal kiderült, hogy Mészáros Lőrinc a foci után egy olyan sportág felé fordult, ami sokkal inkább illik az ország második leggazdagabb emberéhez. Ekkor vásárolta meg ugyanis a legnagyobb taglétszámú magyar golfklubot, az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Clubot. Ahogy viszont az Mfor.hu írja, nincs teljesen egyedül ebben a befektetésében, a pályákat ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök édesapja, Orbán Győző vásárolta meg, Mészáros Lőrinc golfklubja pedig tőle bérli azokat. 

Mielőtt a NER nagyágyúi bevásároltak volna, a klubot és a pályákat üzemeltető cég is Csányi Attiláé, az OTP-vezér Csányi Sándor fiáé volt. A klubot a Máriavölgy Zrt. üzemeltette, ezt Csányi Attila még 2012-ben vásárolta egy svájci–osztrák házaspártól, állítólag részben azért, mert az Orbánék hatvanpusztai majorsága és Mészáros Lőrinc birtokai mellett van. Ezzel együtt megvásárolta a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.-t is. Ennek tulajdonában vannak a golfozáshoz elengedhetetlen golfpályák, azokat a Máriavölgy bérli a cégtől. 

Egészen idén áprilisig így Csányi egyik cége bérelt a másiktól. Viszont azzal egy időben, hogy Mészáros megvette a klubot, Orbán Győző megvette a pályát. Ez viszont csak két hónappal később, június 12-én jelent meg a cégadatbázisokban. 

Érdekesség, hogy az Alcsútdobozon lesz a most kezdődő Maccabi Játékok keretében megrendezett golfverseny

Az Mfor.hu szerint érdekes kérdés, hogy hogyan teljesít majd az immár Orbán apjánál lévő cég, mert eddig elég gyengén szerepelt, tavaly alig 12 milliós bevétele volt, és kicsit kevesebb mint egymillió forint veszteséget könyvelt el. 

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Mészáros Lőrinc a Puskás Akadémia-Kaposvári Rákóczi II mérkőzést Felcsúton 2013. május 11-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)