Önöknél ki markolja fel az agrárpénzeket?

2019.08.21. 15:18 Módosítva: 2019.08.21. 15:20

Frissítette a K-Monitor az agrártámogatásos adatbázisát. Ebben meg lehet nézni, hogy a magyar településeken ki mennyi agrártámogatást kapott 2010-től most idén júliusig. Ez nem tréfadolog, az uniós költségvetés 40 százalékát kitevő agrártámogatások több, mint harmada még mindig is területalapú támogatás.

Emlékeznek például a bábonymegyeri Ágh Jánosra, aki egymaga 93, a családjával együtt pedig több mint 400 hektár földet nyert az állami földpályázatokon még 2013-ban, és akinél az Index is járt tavaly, hogy megkérdezzük, ő-e a bábonymegyeri oligarcha? 

Jó tudni még, hogy a fenti adatok a pályázók bejelentett címeire vonatkoznak, tehát attól függetlenek, hogy hol vannak azok a földek, amikre hivatkozva pályáztak. 

A K-Monitor hozzáteszi, hogy a korrupciós-közbeszerzési hírek számos szereplője lelhető fel például Felcsútra vagy Alcsútdobozra keresve. A Tiborcz-családnak Csabdin vannak érdekeltségei, a magyar agrárkirály-bankár Csányi Sándor tucatnyi cége közül a legnagyobb támogatott pedig bólyi székhelyű. Vagy a korábbi agrárelemzéseik rendszeres résztvevője a Bódi-család, a hajdúsági oligarchák uradalmának központja Tedej.