Vádat emeltek az ipari kémkedéssel vádolt volt Google-mérnök ellen

2019.08.27. 20:08

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma vádat emelt a Google korábbi mérnöke ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy ipari titkokat vitt át a cégtől az új munkahelyére, az Uberhez, írja a CNBC. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az Uber megígérte, hogy nem fogja használni a vád szerint ellopott technológiát, és a Google önvezető autókat fejlesztő cége, a Waymo jól fizető részesedést is kap az Uberben. 

Azonban, úgy látszik, az Igazságügyi Minisztériumot ez nem gátolta meg abban, hogy 33 rendbeli ipari kémkedéssel vádolja meg az állítólag  10 gigabájtnyi, avagy 14 ezer dokumentumnyi jogvédett információt meglovasító Levandowskit, aki korábban a Waymonál dolgozott a Google önvezető autó projektjén. 

A vád szerint Levndowski a laptopjára olyan adatokat is lementett, amik kritikus fontosságú mérnöki megoldásokat tartalmaznak az önvezető autó hardverének kialakításáról. 

A Google leányvállalatának szóvivője elmondta, hogy nagyra értékelik a legfőbb ügyész és az FBI munkáját az ügy megoldásában. Az Uber pedig azt emelte ki, hogy végig együttműködtek a hatóságokkal, és a jövőben is együtt fognak.