Milliárdokkal tartozik a vizes vb szervezője egy másik állami cégnek

DMOHA20170730020
2019.08.28. 09:10

Már két éve véget ért a Budapesten rendezett vizes világbajnokság, de még mindig derülnek ki furcsa dolgok a meglehetősen drágára sikerült sporteseményről. Egy hónapja írtuk meg, hogy a vb-t szervező projektcég, a Bp2017 Nonprofit Kft. még mindig 900 millió forintos veszteséget görget maga előtt, a 24.hu pedig most arról cikkezik, hogy 

a vb-t rendező kft. több mint 2 milliárd forinttal tartozik egy másik állami cégnek.

Ez a másik vállalat az Antenna Hungária, amely amúgy óriási sikernek könyvelte el a vizes vb közvetítését, mert a rendezvényen 180 kamerával közel 322 órányi nemzetközi adást gyártott és 48 kamerával folyamatos élő streamet is biztosított. Csakhogy a Bp2017 mindezt nem fizette ki rendesen, ami miatt az Antenna Hungária legutóbbi éves beszámolója mellé csatolt kiegészítés tanúsága szerint két év alatt 2,3 milliárd forintos tartozás halmozódott fel a cégnél. 

A melléklet szerint megtették a jogi lépéseket, az eljárás viszont még folyamatban van, a beszámolóból mindenesetre úgy tűnik, hogy perig egyelőre nem fajult a dolog. Hogy pontosan mennyivel tartozik a Bp2017, és milyen szolgáltatást nem fizettek ki, azt egyik cég sem árulta el a 24.hu kérdésére. Ahogy azt sem, hogy eddig törlesztett-e valamennyit is a tartozásából a Bp2017, és hogyan tervezi kifizetni a 2,3 milliárd forint közpénzt az Antenna Hungáriának. 

A portál megjegyzi, hogy még mindig nem tudni pontosan, hogy mennyibe került a 2017-es budapesti vb. Az óvatos becslések szerint úgy 110 milliárd forint körül lehetett a rendezvény, ami több mint kétszerese annak, amennyiből az idén a dél-koreai Kvangdzsuban megrendezték a világversenyt. 

(Borítókép: Érdeklődők nézik a 17. vizes világbajnokság férfi óriás-toronyugrás döntőjét a Batthyány téren 2017. július 30-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)