15 milliárdos gigabővítést jelentett be egy miskolci autóipari beszállító

2019.10.11. 12:37

Bővíti gyárát a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó, kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. Miskolcon, a beruházás értéke 50 millió dollár (15 milliárd forint), ennek közel harmadát a magyar állam állja – derül ki az MTI beszámolójából.

Szijjártó Péter a bővítésről szóló sajtótájékoztatón arról beszélt, fejlesztéssel még modernebb termelési folyamatot valósítanak meg, új technológiai módszert vezetnek be. A kormány 4,9 milliárd forint készpénztámogatást nyújt a fejlesztéshez. A külügyminiszter azt mondta, ezzel Magyarországon fog működni a világ legnagyobb, passzív biztonsági eszközöket gyártó vállalata, a cég miskolci termékeinek 35 nagy autógyártó vásárlója van. A gyártás mellett termékfejlesztést, és tesztelést is végeznek, és a gyártott termékek több mint 90 százalékát exportálják. A Joyson a világ 30 országában 100 gyártóegységgel van jelen, és több mint 50 ezer dolgozót foglalkoztat - ismertette.

A héten több olyan elemzés is napvilágot látott, amelyek szerint a kormánynak már nem kellene közpénzt fordítania munkahelyteremtő beruházások támogatására, hacsak nem nagy hozzáadott értéket előállító ágazatokról van szó.