Papírpalackban árulná a sört a Carlsberg

2019.10.11. 17:29

Papírpalackban árulná a sört a Carlsberg, hogy csökkentse a környezetterhelését. A dán sörgyár pénteken Koppenhágában bemutatta a papírpalack két olyan prototípusát, amelyek javarészt fenntartható módon előállított farostból készültek és teljesen újrahasznosíthatók – írja az MTI.

A palackok valójában kétrétegűek, és egyelőre csak a külső burok van papírból, a belső, vízhatlan és a minőséget megőrző réteg polimerekből áll, de a cég tovább dolgozik azon, hogy egyáltalán ne kelljen felhasználni műanyagot. A nagyüzemi használatra alkalmas papírpalack kifejlesztéséért a sörgyár egyesíteni akarja erőit a Coca-Colával, az Absolut svéd vodkagyártóval és a L'Oréal kozmetikai konszernnel.

A Carlsberg szerint azon dolgoznak, hogy nullára szorítsák le az üzemeik karbonkibocsátását, 2030-ig pedig 30 százalékkal csökkentsék a teljes értékesítési lánc ökológiai lábnyomát, a papírpalackokkal is ezért kísérleteznek.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.