Elég komoly sebességcsökkentés jöhet a holland autópályákon

2019.11.13. 12:02

Hollandiában 100 km/h-ra korlátoznák a nappali maximális sebességet az autópályákon, szúrta ki a Portfolio. A kiszivárgott tervezet szerint a korlátozás jövőre már hatályba is léphet, a holland kormányzat a lépéssel a nitrogén-oxid-kibocsátást csökkentené.

A holland média értesülései szerint a jelenlegi 130 km/h-s sebességkorlátozás éjszaka a későbbiekben is érvényben maradna, az autóvezetők este kilenc és reggel hat óra között mehetnének majd ennyivel.

A károsanyag-kibocsátás csökkentése annyira súlyos problémává vált, hogy a BBC beszámolója szerint Hollandiában több infrastrukturális beruházást felfüggesztettek.

A holland kormányzat jövőre 75 000 lakás építését tervezi, ezért a kabinet több lépést is fontolgat a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, a lehetőségek között felmerült a vasárnapi autózási tilalom is. A BBC szerint azt is fontolgatják, hogy az állatok takarmányához olyan enzimet adagolnának, amelynek segítségével csökkenthető lenne a szarvasmarhák metánkibocsátása.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.