Az FKF előző vezetése 14 millióért megrendelte az indonéz exportstratégia kidolgozását

2019.12.08. 16:24 Módosítva: 2019.12.08. 16:26

11 millió forint plusz áfa értékű megbízást adott az FKF egy cégnek arra, hogy írjon egy tanulmányt indonéziai exportstratégia kidolgozásáról – írta ki Facebook-oldalára Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. 27 százalékos áfakulccsal ez 13,9 millió forint, vagyis oldalanként 465 ezer forint. 

A poszt szerint a szerződés már abban az időszakban született, amikor Karácsony Gergely kifejezetten kérte a fővárosi cégek vezetőit, hogy ne kössenek új szerződéseket. Az FKF azóta menesztett vezetőjét ez nem hatotta meg, azon felül, hogy aláírt egy két évre szóló, másfél milliárd forintos szerződést egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel, november 22-én egy 11 millió forintos megbízást is adott egy 30 oldalas tanulmány elkészítésére, melynek témája:

"Az FKF Nonprofit Zrt. részére hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozása".

Megkerestük Tüttőt, aki az Indexnek azt mondta: a megbízást a MERF&Co. Global Zrt. kapta. Ez a cég a céginformációs rendszer alapján egy másik cégen (Konto-Roll Management Kft.) keresztül Erdődi Zoltán és Komlósi Ferenc tulajdonában van, ügyvezetője is Erdődi Zoltán reorganizációs szakember. Az ő neve onnan lehet ismerős, hogy korábban többek között a Malév Ground Handlinget, valamint az Aeroplex Kft.-t is vezette.

Az online egyelőre nem elérhető szerződés szerint 30 napja van a MERF&Co. -nak teljesíteni a megbízást, vagyis december végén derül ki, mit akar Indonéziába exportálni az FKF, és ez hogyan lesz a legcélszerűbb.