Pécs ellenzéki polgármestere kirúgta a városi vagyonkezelő igazgatóját

2019.12.10. 14:31

Pécs közgyűlése keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot – írta Pécs polgármestere, Péterffy Attila a Facebookon. A vezetőtől bizalomvesztés miatt vált meg az önkormányzat.

Péterffy bejegyzésében kifejtette, hogy az önkormányzati cégek átvilágítása közben súlyos problémákat tártak fel a társaság kezelésében lévő ingatlanok értékesítési gyakorlatát illetően.

Ilyen volt a pécsi belváros szívében, a Király utca 3. szám alatt található stratégiai ingatlan, az Aranyhajó Panzió értékesítése is.

Hozzátette, hogy az ülésen megválasztották az új vezérigazgatót, december 11-től Szabó Szilárd tölti be a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatói tisztségét. Ő korábban a NEO Property Services Zrt. nevű cégnél dolgozott, illetve jogelődjei főmérnökeként, majd 2014-től a cég műszaki igazgatójaként dolgozott. Fő tevékenységei közé az országos szervezet irányítása, üzemeltetési, beruházási és építési tevékenység irányítása, ingatlanüzemeltetés, építés-beruházás és projektek lebonyolítása tartozott.