A kínai két tannyelvű suliban javasolt a maszk, minden hiányzás igazoltnak számít

2020.01.28. 17:28 Módosítva: 2020.01.28. 19:13
Aggódnak a szülők a Magyar–Kínai Általános Iskolában, ami érthető. A kínai holdújév miatt tanítási szünet volt, és sok kínai tanulónál és tanárnál járhattak vendégek, sokan pedig hazautaztak. Holnap azonban elindul a tanítás.

Európában egyedülálló módon a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Gimnáziumban 2004 óta magyar és kínai nyelven zajlik az oktatás. A XV. kerületi iskola 20 osztályába 503 tanuló jár, közülük 109 kínai és más anyanyelvű, 394 magyar anyanyelvű, az 55 fős tantestületben 17 kínai anyanyelvű tanár dolgozik, 13 vendégtanárt a Kínai Népköztársaság delegál a kínai mint idegen nyelv, és a kínai művészet tanítására.

Az elmúlt napokban nem volt tanítás, hétfőn és kedden még a kínai holdújévet ünnepelte az iskola, és a szünetet kihasználva, több diák és tanár hazautazott, ahogy sokaknál kínai vendégek jártak.

Éppen ezért az elmúlt napokban a szülők és a tanárok körében lázas levelezés folyt, elindul-e a tanítás, lesz-e karantén, milyen óvintézkedéseket tesz az iskola?

Információnk szerint végül az a döntés született, hogy január 29-től lesz tanítás, és a különórákat is megtartják. Ha azonban bármely szülő úgy dönt, hogy gyermekét nem engedi az iskolába, a hiányzást maga is igazolhatja.

Úgy tudjuk, hogy az iskolát teljesen átfertőtlenítették, a szappanok helyére folyékony szappanadagolók kerültek, és nem lehet a közös törülközőket használni,

minden gyereknek saját fertőtlenítő kendőt, papírtörlőket kell behoznia.

Tilos az iskolában a csemegék kínálgatása, illetve az egymástól kunyerálás. Az iskola felszólított mindenkit, hogy jelentse be, ha az elmúlt héten valakinél kínai vendégek, rokonok jártak. Az iskola javasolja a tanulóknak a maszk viselését, és mindenben a megelőzésre szeretné helyezni a hangsúlyt.