Baja felmondja az előző városvezetés által kötött reklámszerződését

2020.01.28. 14:18

Baja új, ellenzéki polgármestere felbontja azt a szerződést, amit a Bács-Kiskun megyei város még az előző, fideszes vezetés alatt kötött egy marosvásárhelyi reklámcéggel. Nyirati Klára szerint a cég nem teljesítette a korábban vállalt kötelezettségeit, írja a 24.hu.

Az Instal Invest Kft.-t 2014-ben bízta meg az önkormányzat saját marketingcége, a Baja Marketing Kft. a bajai közterületi reklámok hasznosításával. Azonban a város új vezetése azt állítja, hogy anno semmilyen előzetes kalkuláció nem készült arról, hogy mennyit is érnek valójában a város önkormányzati tulajdonú reklámfelületei.

Az előző városvezetés három cégtől kért ajánlatot, és végül az Instal Investmentet hirdette ki győztesnek. Ők évi 3,6 millió forintot ajánlottak, ezért megkapták az összes önkormányzati reklámfelületet, valamint őket illette a magáncégektől az önkormányzathoz befolyó reklámdíj is. 

Cserébe a cég vállalta, hogy évente jelentést készít a városban található reklámhordozók méretéről, helyéről, jellemzőiről. A jelenlegi városvezetés szerint az elődeik nem rendelkeztek adatokkal arról, hogy hány felület fölött rendelkeznek, és azok mennyit érnek. Az új polgármester azt állítja, hogy az Instal Investet 2019-ben úgy bízta meg ismét öt évre az előző vezetés, hogy a cég még az előző öt évben sem tett eleget a vállalásának.

A cég végül 2019 decemberében, felszólításra készített egy reklámtérképet, azonban ez nem felelt meg a szerződésben foglaltaknak, állítja a polgármester. Nyirati Klára szerint ráadásul az önkormányzat előzőleg visszabérelte a cégtől a felületeket 2-2,5 millió forintért. Az Instal Invest neve egyébként a 24.hu szerint az önkormányzati választásokon is előkerült, ők helyezték ki Szegeden és Baján a Fidesz jelöltjének plakátjait.