Újraházasodott a Kósa-üggyel elhíresült csengeri örökösnő

2020.02.27. 15:13 Módosítva: 2020.02.27. 15:13

Újraházasodott a Kósa Lajosék átverésével hírhedtté vált csengeri örökösnő, Sz. Gáborné M. Mária – írja a Magyar Narancs csütörtöki száma. Az új férj egy bizonyos Pólus Péter, aki – mit ad isten – a nő ellen indított büntetőügy egyik tanúja, akinek ezentúl házastárs lévén már nem lesz kötelező vallomást tennie. 

A kamuörökösnőt 368 millió forintos csalással gyanúsítják, ennyi pénzt kért kölcsön másoktól állítólag ahhoz, hogy hozzájuthasson az 1300 milliárd forintos örökséghez, ami persze soha nem történt meg. 

A Magyar Narancs azt írja, a korábbi Sz. Gáborné a házasságra hivatkozva már kérvényezte, hogy bűnügyi felügyeletét tegyék át Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Budapestre, ahol új férje él. Pólus Péter és az örökösnő bizalmas kapcsolata valószínűleg 2010 környékére datálható, ekkor ugyanis Sz. Gáborné Pólus egy bedőlt projektje környékén bukkant fel potenciális megmentőként. A férfi 2005-ben (a Magya Fejlesztési Bank 2,5 milliárd forintja és a CIB 5,6 milliárdos hitele segítségével) nyitott egy golfszállót Gödön, de golfklub 2010-re csődközelbe került; tavasszal Pólus még egy titokzatos befektető feltűnéséről beszélt, aki kimentheti a projektet és kifizetheti a befektetőket, ám végül decemberre csak csődbe ment, elkezdődött a felszámolás. De még abban az időszakban, amikor a kivásárlás felmerült, a ház előtt, ahol akkor Sz. Gábornéék laktak 300 kilométerrel arrébb, megjelent egy Pólus Palace feliratú mikrobusz, ami a lap szerint a családjuké volt, ebből következtetnek arra, hogy ők jelentkezhettek be a golfklub megmentésére.

E z a manőver ugyan végül meghiúsult, de a bizalmas kapcsolat megmaradt, hiszen az örökösnő később született fiának Pólus lett a keresztapja. Az egykor sikeres vállalkozó (2007-ben, a golfos fiaskó előtt az év vállalkozójának is megválasztották) később a golf helyett a bányászati iparban próbált szerencsét.

Most pedig meglepetésre összeházasodott a megözvegyült örökösnővel, amiről akkor szerzett tudomást a Narancs, amikor az örökösnő ügyvédjénél érdeklődött a megyeelhagyási tilalomról. Pólust kétszer már kihallgatták az ügyben, de a jövőben férjként már nem kell a feleségére vallania, ha nem akar. A most már Pólusné néven futó asszony előző férje és fia egyébként öngyilkos lett, miután a Kósa-ügy kirobbant.