Heteket vehet igénybe az Audinál, amíg teljesen újraindul a gyártás

DKRCS20180724013
2020.04.20. 20:33 Módosítva: 2020.04.20. 20:36

Az Audi Hungaria motorgyárának egyik területén április 14-én újra elindította termelését, egy műszakban. A vállalat arról tájékoztatta lapunkat, hogy a teljes visszarendeződés hetekig tarthat, a dolgozók többsége egyelőre szabadságon van.

A 12800 munkatárs többsége még nem dolgozik, őket általában hetente kétszer tájékoztatják a munkaszervezés aktuális helyzetéről.

A termelés szüneteltetése első időszakában a munkavállalók többsége állásidőn volt, jelenleg a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik. Míg a termelést a motorgyár egy területén már részlegesen újra elindítottuk, a megszokott termelési üzemmenet elérése még heteket vehet igénybe.

- írják. Jelenleg olyan lehetőségeket vizsgálnak, amelyekkel „bizonyos jövedelmi elemeket szabadnapokkal tudnak kiváltani" abban az esetben, ha a válság elhúzódna.

„A lehetséges megoldások érdekében támaszkodunk a 2009-es válság alatt gyűjtött tapasztalatainkra, amikor jó megoldásokat alkalmaztunk és sikeresen annak érdekében, hogy a vállalat törzsgárdájának munkahelyeit megőrizhessük" - teszik hozzá.

(Borítókép: tartályok az Audi Hungaria Zrt. új elektromos motorokat gyártó gyõri üzemcsarnokában az avatás napján 2018. július 24-én. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA)