Májusban a járvány ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az Egyesült Államokban

2020.06.05. 20:21 Módosítva: 2020.06.05. 21:50

Donald Trump pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére, a legfrissebb adatok szerint 2,5 millió új munkahely jött létre az országban – írja az MTI. A munkanélküliség ezzel 14,7 százalékról 13,3 százalékra csökkent.

Donald Trump a Fehér Házban tartott sajtókonferencián az amerikai gazdaság – elemzők által is meglepően gyorsnak minősített – kezdődő talpra állását dicsérte. A koronavírus-járvány miatti országos leállást egy hurrikánhoz hasonlította, de szerinte az igazi, nagy gazdasági fellendülés 2021-ben indulhat meg újra.

A kormányzat további gazdaságélénkítő csomagot tervez, különösen szeretné segíteni a szórakoztatóipar helyzetének javítását, és „valamit csinálni akarunk az éttermekkel is”. A személyi jövedelemadó további csökkentését is kilátásba helyezte. 

A Fehér Ház Rózsakertjében tartott sajtókonferencián jelen volt Larry Kudlow gazdasági főtanácsadó, az Országos Gazdasági Bizottság vezetője, aki júniusra a mostaninál is jobb munkanélküliségi adatokra számít, szerinte az amerikai gazdaság 20 százalékos növekedést mutat majd az év harmadik és negyedik negyedévében.