Mégsem veszi meg a Mészáros-féle Opus Global az E.On leányvállalatát

2020.06.05. 11:37

Az Opus Global Nyrt. igazgatósága nem újította meg kötelező érvényű vételi ajánlatát az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re (EKER) - derül ki a társaság Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatásából.

Mint írják, az Opus Global igazgatósága a Covid-19 okán kialakult pandémiás helyzet, valamint a jelen piaci körülmények gondos mérlegelését követően nem újította meg kötelező érvényű ajánlatát az E.ON SE pénzügyi tanácsadója, a BNP Paribas Corporate Finance részére, miszerint potenciális vevőként részt vesz az E.on Hungária Zrt. által az EKER 100 százalékos üzletrészére kiírt többkörös pályáztatási folyamatban.

Az Opus Global február 10-én jelentette be, hogy kötelező érvényű ajánlatot tett az EKER 100 százalékos üzletrészére, amely az E.On Hungária Zrt. tulajdonában van. A február 7-én benyújtott ajánlat szerint az EKER közvetlen 100 százalékban az Opus leánycége lenne, a vételárhoz pedig nem kapcsolódna közvetlenül banki finanszírozás. A végső tranzakciós dokumentáció kidolgozására az értékelés alapján a végső tárgyalási körbe bejutott potenciális vevőjelöltek számára nyílik lehetőség - írták akkor.

(MTI)