Újabb óriási autóipari beruházást napolnak el

2020.06.16. 17:56 Módosítva: 2020.06.16. 18:16

Egyelőre lefújják a Thyssenkrupp pécsi autóipari gyárának építkezését, legalább másfél-két évig nem lesz aktuális ennek megépítése, tette ki a honlapjára a cég.

Marc De Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp magyarországi ügyvezetője szerint Pécs jó helyszín még mindig. Csak az üzleti racionalitás azt mondatja velük, hogy várjanak csak még egy ilyen nagy beruházással, meg kell nézni, hogy fog alakulni az autóipar. Az elkötelezettségük jeleként viszont addig is vesznek hozzá még egy kis földterületet. 

Tavaly ősszel jelentették be, hogy 17,4 milliárd forintért épít motoralkatrészgyárat Pécsre a cég. Ebből 5,57 milliárdot közpénzből ad nekik a kormány erre, így pedig 200 új munkahely fog létrejönni. Azaz fejenként 27,85 millió forint támogatásért reméltek itt létrehozni egy állást.

A vállalat számos összeszerelő-üzemet működtet nálunk, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készítenek. A vállalat Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Centert is működtet.

Ők Budapesten végeznek magasabb hozzáadott értékű munkát is, a leírásuk szerint mintegy 900 mérnök fejleszt itt nekik kormányokhoz szoftvereket és más új megoldásokat.