Ámokfutóként viselkedett Kozsó a teázójában, amikor az áramlopást vizsgálták

2020.06.19. 07:28 Módosítva: 2020.06.19. 10:25

Ahogy azt februárban megírtuk, megkezdődött Kocsor Zsolt, azaz Kozsó pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás. Az énekest és vállalkozót a teaházának egykori üzletvezetője jelentette fel, azt állítva, hogy a Zöld Teknős Teabarlang villanyórája meg volt hekkelve, és akkor is volt áram, amikor az összes biztosítékot lenyomták.

A vádirat szerint Kozsó egy embert rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórájának plombáját eltávolítsa, annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza. Kozsó a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasást nem biztosította a szolgáltatónak, és a jogellenes áramhasználattal 1,75 millió forint kárt okozott az ÉLMŰ-nek. Az ügyészség 1 év 4 hónap börtönt kért 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztve abban az esetben, ha az énekes beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Kozsó nem élt az alku lehetőségével, és tagadta bűnösségét a vád ismertetése után.

A Blikk friss, pénteki cikkében arról ír, hogy az ELMŰ magánnyomozót is foglalkoztatott az ügyben. Az egykori rendőr szerdán a bíróságon is megjelent, és a meghallgatáson arról beszélt, hogy szerinte Kozsó nem volt őszinte, amikor leszerelték a Zöld Teknős Barlangjában megbabrált fogyasztásmérőket. A férfi a lap beszámolója szerint úgy fogalmazott:

Mivel kiemelt közszereplőről van szó, rendőri múltam miatt küldtek oda kezelni a helyzetet, ha valamilyen incidens lenne. De nem volt, viszont többször el kellett magyarázni Kozsónak, miért vagyunk ott. Felfogta, de úgy viselkedett, mint valami szellemi fogyatékos. Rappelt nekünk, majd elmondta, hogy ő többször meghalt már

További részletek a Blikk cikkében.