Félmilliárd forintból szerveznek kísérőeseményeket a vadászati expónak

2020.06.25. 10:39

Ötszázmillió forintos keretösszegből végzi az Antenna Hungária a Semjén Zsolt nevével fémjelzett 2021-es vadászati világkiállítás kísérőrendezvényeihez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatokat, írja az Mfor.

A 2021-es „Egy a természettel” vadászati világkiállítás Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a rendezvényért felelős kormánybiztos védnöksége alatt megvalósuló rendezvény még a koronavírushelyzet ellenére is kapott áprilisban 1,67 milliárd forint többletforrást, amit Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azzal indokolt, hogy:

Az élet újraindulása szempontjából fontos a világszínvonalú nemzetközi rendezvények megtartása Magyarországon.

A mostani szerződés az állami Antenna Hungáriát bízza meg hivatalosan a rendezvényhez kapcsolódó szervezési feladatokkal (pl.: hangtechnika, világítástechnika, színpadtechnika, műszaki háttérszolgáltatások), azonban egyes feladatok alvállalkozókhoz lesznek kiszervezve, mégpedig a Balásy Gyula-féle Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. fognak besegíteni.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos eszközbeszerzésekre nem vonatkozik az a 2013 év végi kormányhatározat, mely a kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinél tilalmat rendel el többek között autók, bútorok, informatikai eszközök beszerzésére.