150 millió dollárt fizet a Deutsche Bank, hogy ne piszkálják tovább Epstein rajtuk keresztül bonyolított ügyeit

2020.07.07. 21:44 Módosítva: 2020.07.07. 22:07

150 millió dollárt fizet a Deutsche Bank azért, hogy pontot tegyen a jogi ügyek végére, amelyek azért indultak, mert a pedofilhálózatot működtető Jeffrey Epstein éveken keresztül rajtuk keresztül bonyolította gyanús pénzügyi tranzakcióit, ám nem tettek semmit ez ellen.

Az AP tudósítása szerint a 150 milliós megállapodást Linda Lacewell, az amerikai pénzügyi szolgáltatókért felelős felügyelet feje jelentette be. Lacewell szerint a bank annak ellenére működött közre Epstein több millió dollár értékű ügyleteiben, hogy tisztában voltak bűnügyi előéletével, és hogy a tranzakciók nyilvánvalóan gyanúsak voltak. 

A német bank közlése szerint azóta már 1 milliárd dollárt fektetett abba, hogy fejlessze protokolljait és kiképezze az alkalmazottait a bűncselekményekkel esetlegesen összefüggő megbízások kiszúrására.

Epsteinék számos, a nők és gyerekek szexuális kizsákmányolásával összefüggő ügyletet intéztek a DB-n keresztül. Történtek többek között nagy összegű utalások olyan emberek részére, akiket korábban is nyilvánosan megvádoltak azzal, hogy az Epstein-féle pedofilhálózat tagjai, de voltak óriási készpénzfelvételek, hotelszámlák, kifizetések orosz modellügynökségeknek és iskolai tandíjbefizetések is. 

A milliárdos Jeffrey Epstein tavaly ölte meg magát (bár a hivatalos verziót rengetegen kétségbe vonják) egy New York-i börtönben, ahova azután került, hogy szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával letartóztatták. Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt a múlt héten fogták el a rendőrök, őt azzal vádolják, hogy részt vett Epstein hálózatának működtetésében, és ő szállította a milliárdosnak a behálózott fiatal lányokat.