Gázt talált a Mol Pakisztánban

2020.07.14. 13:08

A Mol gázt és kondenzátumot, más néven gázcsapadékot talált Pakisztánban, adták hírül a tőzsde felületén. A TAL Blokk operátoraként a Mamikhel South-1 kutatófúrás sikeresen elérte a 4939 m talpmélységet 2020. május 20-án. A cég történetében ez a 13. találat Pakisztánban és a 10. találat a TAL Blokkban. A TAL Blokk egy óriási olajmező Pakisztán északnyugati részén, a Mami Khel pedig egy ottani hegycsúcs, ennek közelében lehetett a találat. 

Nagy öröm számomra legújabb pakisztáni találatunk, amely a TAL koncesszió mélyebb rétegeiben nyit újabb lehetőségeket számunkra. Emellett a Mamikhel S-1 felfedezés tovább erősíti a térség energiabiztonságát. Ezúton is szeretném megköszönni partnereinknek és Pakisztán kormányának, hogy támogatják a MOL-t a munkájában.”

– mondta Berislav Gaso, a Mol-csoport kutatás-termelési ügyvezető Igazgatója.

Hagyjuk az udvariaskodást, szénhidrogénhíreimet kőolaj-egyenértékesben kérem

A Lockhart és Hangu formáció a tesztelés során 6516 hordó kőolaj-egyenérték per nap (16,12 millió köbláb per nap, illetve 3240 hordó per nap) szénhidrogént termelt, a kút további tesztelése folyamatban van. A Mol operatorként naponta 89 ezer hordó egyenértékű szénhidrogént termel ki a TAL Blokkban, amelyben 8,4 százalékos a részesedése. Itt a cég partnerei a OGDCL, PPL, POL és GHPL. A Mol 21 éve termel ki szénhidrogéneket Pakisztánban, négy helyi blokkban van részesedése.